Steven Zwart, Nijmegen

Steven

 

Voor mij inmiddels alweer de 4e keer “Sporten voor Lucai” en mijn derde beklimming van de Mont Ventoux. Toch blijft het prikkelen om twee redenen. Enerzijds natuurlijk de sportieve uitdaging. Anderzijds het goede doel en de ervaring in het weekend zelf.

Door toedoen van de weekenden sta ik voor mijzelf eenmaal per jaar bewust stil wat een voorrecht het is om gezond te zijn. Ik ben gewend te kunnen doen wat ik wil, zo wil ik de Ventoux in mei 2016 drie maal bedwingen op één dag. Mezelf pijn doen is hierin mijn eigen keuze. Mensen die ziek zijn hebben deze keuze niet. Zij worden geconfronteerd met een ziekte en een bijbehorende behandeling, hun eigen berg. Op de top hebben ze geen keuze of de berg nogmaals bedwongen moet worden. En in sommige gevallen verdwijnt de top van de berg steeds verder uit zicht.

In mijn directe omgeving heb ik meerdere mensen zien vechten tegen een ziekte. In sommige gevallen terwijl ze al wisten een oneerlijke strijd te voeren. De kracht die van hun strijd uitging of momenteel uitgaat helpt mij op de berg. Voor even voel ik ze weer dicht bij mij en geeft hun onophoudelijke moed mij de kracht voor als het zwaar wordt

Steven Zwart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 10 =