Stichting Lucai is een 100% vrijwilligersorganisatie die in oktober 2008 is opgericht door Arnoud en Karin van Velzen. Alle activiteiten die stichting Lucai invult zijn mogelijk door de enthousiaste inzet van vele lieve betrokken vrijwilligers. Wij zijn beretrots dat wij met zo’n fantastisch team samen mogen werken!

 

Een stukje achtergrondinformatie over Stichting Lucai

Loek, de dochter van onze oprichters, Arnoud en Karin, werd in januari 2008 ernstig ziek. Zij werd i.v.m. de ernst van haar ziekte benaderd door “Make a Wish” en mocht haar grootste wens in vervulling laten gaan. Zo vertrok ze met haar ouders en broertje naar Disney in Amerika. Tijdens deze reis overnachtten zij in het Give Kids the World Village in Orlando. Dit ‘dorp’ is speciaal ingericht om 120 gezinnen met ernstig/ levensbedreigend zieke kinderen die Disney willen bezoeken medisch verantwoord onderdak te verlenen.

Het verblijf in dit geweldige park bleek een zaadje dat ontkiemde tot Stichting Lucai. De uitkomst van een onderzoek dat gedaan werd naar goede doelen in Nederland die iets voor zieke kinderen willen betekenen, leerde ons dat Lucai zich zou moeten richten op tieners, maar vooral óók op hun ouders, broers en zussen.

In oktober 2008 is stichting Lucai opgericht en vanaf 2010 worden er met regelmaat vakantieweken georganiseerd voor gezinnen met een ernstig zieke tiener.

Tot ons aller groot verdriet hebben Arnoud en Karin op 27 juli 2009, een maand na haar 16e verjaardag, afscheid moeten nemen van hun lieve, dappere kanjer*. Gesterkt door Loek*’s enorme kracht, haar onuitputtelijke ‘posimisme’ en haar grote wijsheid zetten wij met elkaar in haar nagedachtenis stichting Lucai vol passie voort! 

 

logo Lucai

Het ontstaan van de naam Lucai en het logo

Naast het belangrijkste feit dat de naam Lucai fonetisch uitgesproken wordt als Loekai en daarmee aan onze grote inspiratiebron Loek* refereert is de naam Lucai ook afgeleid van Lucia. De heilige vrouwe Lucia wordt in de geschiedenis beschreven als de beschermvrouwe van zieke kinderen en bovendien is zij ‘de draagster van het licht’.

Volgens een oude traditie wordt elk jaar op 13 december vrouwe Lucia geëerd door meisjes met een kaarsenkrans op het hoofd die lekkers uitdelen in het gezin. De ring in ons logo onder de naam Lucai stelt symbolisch deze kaarsenkrans voor. De letter i (= het kaarsje in het logo van Lucai) draagt het licht.