GEEN REIZEN GEPLAND!

 

Mont Ventoux

Foto Mont Ventoux

 

 

 

 

 

We beklimmen de Mont Ventoux vanaf de zuidkant, vanuit het dorpje Bédoin: een pittoresk dorpje te midden van wijngaarden. Bedoin ligt op ongeveer 300 meter hoogte aan de zuidwestkant van de Mont Ventoux. Volgens de Club des Cinglés du Mont Ventoux is dit de moeilijkste klim van de drie.

In totaal moeten de sporters 1610 hoogtemeters overbruggen verspreid over 21,5 kilometer. Deze klim telt ongeveer honderd bochten. Vanuit Bédoin komt het stijgingspercentage de eerste vijf kilometer niet boven de 5.5%, maar de volgende acht kilometer ligt dat gemiddelde op zo’n 9,5 – 10%. Nergens een mogelijkheid om te herstellen, het blijft klimmen. En vlak voor de top nog even één steile S-bocht van 11% en dan…is daar de finish!

De gemiddelde klimtijd per fiets bedraagt ongeveer 2 uur en 25 minuten. Maar al doe je er 4, 5 of 6 uur over, ons maakt dat niet uit, wíj maken er geen wedstrijd van…. als je maar veilig over de finishstreep komt!

De Mont Ventoux is van 3 kanten te beklimmen, vanuit Bédoin, Malaucène en vanuit Sault. Dus als alleen de klim vanuit Bédoin geen uitdaging is voor jou, dan kan je ook 2 keer of zelfs 3 keer de berg beklimmen.
Na 3 keer de Ventoux beklommen te hebben van 3 verschillende kanten behoor je officieel tot de Club des Cinglé’s.
Of te wel:  Dan mag je jezelf officieel Malloot van de Mont Ventoux noemen. Daarvoor moet je je echter wel registreren en tussendoor melden zodat jouw prestatie vast komt te liggen.
Voor meer informatie hierover klik dan hieronder op het logo van de club des Cinglé’s.

En voor de “zware jongens” onder de sporters:

Wil je nóg een stapje verder gaan: als je op 1 dag 4x de Ventoux beklimt mag je jezelf Galérien (Galeiboef van de Ventoux) noemen (de 4e beklimming gaat via de Route des Cèdres, het wegdek van deze Route des Cèdres is in slechte staat: grote en nog grotere gaten, diverse kleuren zand en grind en alle soorten en maten steenslag en keien. Hele stukken zien eruit alsof ze doelbewust en met grof geweld zijn opgebroken. Een mountainbike wordt daarom sterk aangeraden.
De Route des Cèdres laat je af en toe flink zweten: 4.7 km van 9 tot 9.4 % over een slecht wegdek is bepaald niet flauw te noemen… Deze route is alleen na overleg en onder zeer stricte voorwaarden toegestaan door de organisatie. Het eindoordeel van de organisatie is bindend bij het overleg. Zie hiervoor ook de deelnemersvoorwaarden)

Na 6x op 1 dag de Ventoux te hebben beklommen behoor je tot het zeer selecte gezelschap van de Biclinglettes.

Lijkt deze uitdaging je wat? Meld je dan aan voor de komende tour naar de Mont Ventoux in het weekend van 16 tot en met 19 september 2016.

 

ccv_banner125x125_v2

 

 

 

 

 

Passo dello Stelvio

foto stelvio

 

 

 

 

 

 

De Passo dello Stelvio bevindt zich in de regio Trentino-Alto Adige. Een prachtig gebied tussen de bergen waarvan de toppen in de winter met sneeuw zijn bedekt. De beklimming van de Passo dello Stelvio zal starten vanuit Prato, een klein plaatsje op ruim 20 kilometer vanaf de top.

Om op de top te komen moet je verspreid over 20 kilometer 2000 hoogtemeters overwinnen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7% en de ijle lucht vanaf de laatste paar kilometers wordt ook deze klim je niet cadeau gedaan.

Eenmaal aangekomen op de top is het voor iedere sporter een keuze om af te dalen naar de andere kant, de kant van Bormio. Een typisch klein Italiaans plaatsje. Vanuit Bormio is er dus ook de mogelijkheid om de Passo dello Stelvio te beklimmen.

Wat de Stelvio zo beroemd maakt zijn de 48 haarspeldbochten, het slechte wegdek en het uitzicht naar de top op een aantal kilometers voor de top.